Rödhåringen

En gó och glá snusmumrik som är lite som hon själv vill. En lite kaxig idiot som älskar musik men som inte tror på kärlek!! I min lilla blogg skriver jag om lite allt möjligt. Mycket foto och några dikter ramlar in lite då och då.

Valborg utan eld och alkohol

Publicerad 2009-04-29 18:22:03 i Allmänt

Imorgon är det valborg och även dagen då jag kommer få hem min moppe.
Det tycker jag är jätteskoj! Det mest för nöjes skull och sen för att jag behöver ha den till och från jobbet i sommar.

Det som är synd är att det inte lär bli så mycket valborgsmässoeldar. Vissa eldar som skulle vara vid havet lär kanske få brinna men det återstår att se med det eldningsförbud som råder just nu för att det är så torrt i markena.
På tal om eld så hörde jag på radion i morse att det brinner ner minst en skola per dag och att hälften av dom är anlagda. Dom som anlägger eldar på skolor måste ogilla skolan mycket....

För min del kommer det inte att bli något firande direkt, förutom att jag kanske går och ser om det blir nån eld, för att på fredag kommer jag att jobba.
Tänk att april nästan är slut redan. Det känns som det är inte alls länge sen denna månad började....

Mode och våldtäkter

Publicerad 2009-04-28 17:48:37 i Allmänt

- Läste i dagens Metro att, hör och häpna: byxdressen är på modet. Vilken fasa, så fult mode, det säger jag bara. Inte ens om jag hade varit smalare hade jag införskaffat mig nåt så fult att strutta runt i.....

- Häromdagen kom våldtäksstatistiken i Sverige ut och blev offentlig. Och det är inte nån trevlig läsning, av allt att döma av den sammanfattning jag fått av den från olika nyhetsrapporteringar...
Sen förstår jag inte att polisen ska neglirera våldtäktsoffrena så mycket  när dom blivit våldtagna. Men i dom fall det tas en gärningsman till förhör så får inte han alls den mängd eller den sortens frågor som offren får. Helt jävla sjukt!!
Dom gör offren till "gärningsmän" i dessa fall och det är så in i helvete skruvat och sjukt.
Det finns en bok av nån Katarina (kommer inte ihåg riktigt vad hon heter) som skrivit om våldtäksoffer. Väldigt bra bok om man vill få insikt i hur offren "görs till gärningsmän".
Så här får det inte gå till. tycker jag!!!!!!! Offren ska vara offer, inte gärningsmän...

Bada

Publicerad 2009-04-28 16:18:16 i Allmänt

Idag var jag sugen på att åka och bada. Sagt och gjort så åkte jag till Kalmar och tog ett antal längder.
Och det var riktigt skönt att få simma ett tag i simhallen.

Läsa blogginlägg

Publicerad 2009-04-28 16:16:21 i Allmänt

Igår var jag i Borgholm på biblioteket för att låna en dator. Och jag bara säger det att det märks när man inte varit vid en dator på ett tag, vet inte när jag satt framför en sist. Typ i mitten av förra veckan kanske. Och det är många blogginlägg som man inte har läst i dom bloggar man följer....
Det var nära 90 blogginlägg, fy fan va folk hinner blogga på en halv vecka, det är förundransvärt....
Så det var bara att läsa.

Igår var mormor med en av katterna på djurkliniken för ett sår han på ett mystiskt vis fick i baken förra veckan. Givetvis skulle vi upptäcka det när det var helg så det var snällt att vänta till igår. Dom var tvungna att sy lite men det gick bra. Smärtstillande och antibiotika ska han få ett tag nu.
Och självklart vill han ju ha bort den där tratten i plast han fick runt huvudet för att inte slicka sig därbak så stygnen åker väck. Men det ska (nog) förhoppningsvis gå bra för kissekatten.

Solbadade

Publicerad 2009-04-27 11:15:38 i Allmänt

Igår var det så fint väder och så pass varmt att jag kunde sitta ute nästintill hela dagen ute på verandan utan att ha långarmad tröja på mig. Hade en på förmiddagen, då det var skugga men sen åkte den av framåt lunchtid. Och så satt jag ute på gräsmattan på kvällen och solade. Kan ju säga att det skulle jag behöva göra lite oftare eftersom jag är så förblonnat blek så det behövdes. Men jag får nog absolut fler tillfällen att sola....

I helgen var man då lite barnvakt, jag och mormor åt min lille systerson Pontus. Det var en snäll pojk, han skrek inte alls mycket, och han var som han brukar en mycket skrattglad unge...
Men att skaffa en själv, det betackar jag mig för.
För när dom skriker så blir jag bara nervös och sån nervositet vill jag inte ha i mitt liv!!!

Annars var det en trevlig helg så, förutom att jag jobbade i lördags men det var inte farligt.

Vädret

Publicerad 2009-04-24 17:00:59 i Allmänt

Det börjar närma si Valborg och 1:a maj. Snart är det sommar, inte länge kvar.
Längtar till sommaren. Hoppas att det inte blåser imorgon för då ska jag cykla till jobbet. Jävlar anamma om det blåser imorgon då blir jag sur....

Tankar om barn

Publicerad 2009-04-24 16:10:03 i Allmänt

Ja, i vårt samhälle är det alltid populärt och alltid en så kallad "statussymbol" att skaffa/få barn.
Jag är en av de få som frivilligt väljer bort att skaffa barn för att jag tycker:
1. Det är för dyrt att skaffa barn
2. Det är för jobbigt att skaffa barn
3. Det tar för mycket av min dyrbara tid
4. Nej, jag är inte självisk. Jag vill bara inte ha barn

På ett sätt är jag självisk, men so what? Tänker fortsätta med det...
Ändå har det slutat med att jag är rätt förtjust i min storasysters unge (som idag är sju månader gammal).
Men å andra sidan, jag har inget emot barn rent allmänt, jag tänker bara inte ha ett själv....!

Ännu fler bloggar!!

Publicerad 2009-04-22 17:31:10 i Allmänt

Idag har jag hittat ännu fler bloggar som verkar intressanta nog att följa.
Det är nästan som en jävla drog, dom bara drar mig till sig....
Men det är för intressant att följa bloggar för att sluta följa dom.
Jag får snart börja rensa bort dom jag inte tycker är intressanta längre.
Jag vet inte hur många bloggar jag följer nu, måste räkna dom också.
En blogg vet jag att jag är slut på så den ska jag ta bort med en gång.

Jobb

Publicerad 2009-04-22 16:23:32 i Allmänt

Från att bara ha jobbat extra påskhelgen, så har har jag nu fått några extra dagar i april. Igår fick jag en dag (idag) och så idag fick jag två dagar till i april och en dag till i maj. Det tyckker jag är jättebra. Mest för att det blir mer i lönekuvertet i maj förstås, men lite också för att jag kommer hemifrån lite. Igår fick jag schemat för maj och då lär det bli fler dagar än vad det är just nu... Bara idag fick jag ju en dag extra där.
Det är faktiskt rätt okej att jobba på Strand Hotell i Borgholm. Lite stressigt under högsäsongen men det får man ta, kan man förvänta sig annat?

Tankar om piller

Publicerad 2009-04-21 14:18:47 i Allmänt

- Psykologi: Socialstyrelsen kom iår ut  med nya natinella riktlinjer för vården av personer med depressioner och ångest inom primärvården och psykiatrin. Riktlinjerna säger att sjukvården måste sluta upp med att slentrianmässigt skriva ut massa medicin och istället satsa på terapi, då helst KMT som anses vara lika effektivt som piller. Och det är dessutom fritt från biverkningar.
(Men säg den som lyckats vända ett "statligt" system bara så där på ett korvöre. Den som ändå kunde göra det, då hade jag ändrat på massor i Sverige som är hur dåligt och undermåligt som helst...!)

- Nu i början av april rapporterades det om att man kan handla nyttigare och spara tusenlappar. Och några dagar senare kom rapporten om hur mycket mat varje svensk slänger per år.
Tacka fan att man kan spara pengar om man börjar minska på mängden mat man slänger till en början så har man kommit en bra bit på vägen...
För alla dessa datummärkningar som finns är en REKOMENDATION OCH INGET ANNAT. Man ska använda ögonen ock näsan för att SE OCH LUKTA PÅ MATEN om den är okej eller inte.

Jag blir trött på folk som inte kan använda hjärnan TILL VAD DEN ÄR TÄNKT TILL: alltså att tänka med den och inte lita blint på sina känslor. Folk måste bli mer förnuftiga och sluta vara så sjåpiga. Och detta gäller inte bara maten utan allt i människors liv och dess omgivning, särskilt när det kommer till detta som folk kallar "kärlek".
Är det nåt jag stör mig på så är det att folk vill tro på nåt som dom vill kalla "kärlek", FAST DETTA INTE FINNS.

Duktig igen!

Publicerad 2009-04-21 12:53:45 i Allmänt

Idag är man väldans duktig igen med tanke på att jag cyklade till Borgholm idag också!!
Jag blev för ett tag sen väldigt förtjust i just att cykla i och med att jag fixade däcken på cyklen.
Och både igår och idag fick jag infallet att cykla till Borgholm. Väldigt bra träning för mig tycker jag. Och kul är det med. Och så när man kommer fram till målet så känner man sig väldigt nöjd!!!

Cykel"picknicken"

Publicerad 2009-04-20 13:56:04 i Allmänt

Idag hade jag med mig lite knäckebräd som jag hade smör,  ost och pumpamarmelad(jättegott) på med mig för att ha nåt att äta mitt på dagen. Frukosten åt jag redan vid 9-tiden, så mellanmålet behövdes efter den cykelturen jag hade. Och så hade jag med mig en liten MER att dricka till och senare köpte jag en banan till efterrätt.
Men nu ska jag ut till cyklen och cykla hem igen och så ska jag köpa lite äpplen i affären, antingen den hemma eller här i Borgholm, vi får se...
Fy fan, jag tror jag behöver ta en liten eftermiddagslur sen när jag kommer hem efter den här dagens fysiska aktiviteter...

Lite tankar om dagens samhälle...

Publicerad 2009-04-20 13:28:40 i Allmänt

-2007 var den genomsnittliga lunchpausen i Sverige 36 minuter, enligt en undersökning genomförd på uppdrag av Lunchfrämjandet.
-Forskare på Sahlgrenska akademin jämförde 1000 svenskars och 1000 fransmäns lunchvanor och drog slutsatsen att den snabba svenska lunchen medför en kraftig blodsockerstegring, insulinfrisättning, och utsöndring avstresshormoner. Detta påverkar ämnesomsättningen och kan enligt forskarna utgöra en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdomar.
-Samtidigt som tiden att äta på arbetsplatserna är nedskurna till ett minimum så vill folk ha kortare lunch för att de prioriterar mer tid hemma än väl tilltagna matpauser.

Det är lustigt i dagens samhälle att allt ska vara så jävla paradoxalt. Som sista punkten: trenden vad gällande matlagning är att det är jätteintressant med avancerad och tidskrävande matlagning.
Mat behöver alla, men som allt annat så behöver man inte överdriva allt. Ta lite gammal vanlig och hederlig husmanskost för det mesta ((och bara det tar inte alltid lång tid!!!)) och så kan man ta enklare mat eller snabbmat ibland.
Eller som dom gjorde i Usa i nåt tv-program jag såg för ett bra tag sen: mamman gav ungen (som var i 1-årsåldern eller strax därunder) en hamburgare. Alltsom oftast. Överdrift: Javisst! Men bara för att visa att det finns olika sätt att se på vad man ska stoppa i sig i dag.

Eller som Dag Rasmussen sagt: Vi är vår historia och förmedlar denna i våra känslor tankar och handlingar!

Cykelturen!

Publicerad 2009-04-20 11:23:14 i Allmänt

Igår kväll bestämde jag mig för att cykla till Borgholm, en tur på runt 1,3 mil från där jag bor.
Sagt och gjort, idag har jag cyklat hit. Och jag säger det: cykelturen hade varit lättare om det inte hade varit en sån jävla motvind som skulle försvåra allt för mig. Men när jag var framme i Borgholm kändes det lätt och bra för att jag var framme. Och stolt är jag över mig själv är jag nu för att genomförde det och lyckades. Förhoppningsvis blir hemturen lättare och då är det förhoppningsvis medvind....
Visserligen tog turen hit nästan en timme, men då är det inräknat 4-5 pauser på några minuter vardera.

Fest!

Publicerad 2009-04-17 21:09:31 i Allmänt

En lugn fest med några polare. Vad är trevligare än det??
En lugn fest med några få personer kan vara hur trevligt som helst en vår kväll då man kan sitta ute utan att frysa. Allra trevligast är det en sommardag då man kan sitta ute i trädgården eller nere vid stranden några polare och grilla. Sitter man vid stranden så kan man ju också ta ett dopp i havet.
Men just ikväll var det umgängeskväll med några tjejer för att bara sitta och snacka bort tiden och ha det trevligt!

Lite resultat

Publicerad 2009-04-17 18:56:28 i Allmänt

-Sambandet mellan att en person upplever smärta och att sedan känna sig lite bättre av en lätt smekning på armen har nu svenska forskare hittat. (Ölandsbladet 14 april 2009)
-Att blogga kan vara en riskfaktor för att förlora sin a-kassa. Som det mesta så beror det på hur man bloggar:om man har det som en dagbok och inte får ersättning för det eller om man bloggar och får reklamintäkter och då hamnar i en gråzon. (Metro 3 april 2009)

Att få blogga ska ju alla få göra utan att riskera nånting. Att som den f.d. Volvoanställde som fick en förfrågan om att blogga på Smålandsposten utan att få nån ersättning och ändå inte få a-kassa tycker jag bara är sjukt....
Att överhuvudtaget blogga är ju en populär grej nu i dagens samhälle. Och det är ju bara fler som införskaffar sig en blogg. Sen är det väldigt populärt (särskilt bland tjejer, dock inte jag) att läsa modebloggar.
Jag tycker dom inte är så intressanta, utan mer dom som handlar mer allmänt om samhället i dag och lite om andras vardagsliv och åsikter.

go´glass

Publicerad 2009-04-17 15:50:03 i Allmänt

 En glass som jag åt igår. En Solero Berry Berry (jordgubb och skogsbärssmak) som var jättegod i smaken och som inledde min oficiella sommarglasspremiär.



 Och här är en snygg bild på solnegången som jag tog för ett tag sen ifrån köksfönstret hemma.

Det första moderna tuggumit

Publicerad 2009-04-17 15:21:11 i Allmänt

Läste i Kvällsposten nr 13 2009 att det första moderna tuggummit lanserades i Usa 1871 gjort av gummiaktiga mjölksaften från trädet Manilkara zapota, eller på svenska tuggumiträdet.
Med andra ord har det varit med oss ett bra tag än så länge och lär väl inte försvinna i första taget....

Och nu i veckan kom nyheten att mobilen är rena rama bakteriebomben.
Inte undra på så som den tas med överallt... För är det nåt vi inte kan vara utan i dagens samhälle så är det ju mobilen.

Sammanfattning av några nyheter

Publicerad 2009-04-15 18:03:23 i Allmänt

-Psykologi: Vårt minne är överraskande bra enligt olika forskningsresultat dom senaste åren, allt enligt en artikel i Illustrerad Vetenskap nr 2-2009
-Solande kan skydda kvinnor mot solproppar om det görs i måttlig mängd.
-Kajor kan läsa människors blickar hävdar brittiska forskare.
-När det är dåliga tider så går det bra för blommorna: försäljningen av trädgårdstillbehör ökar.

Statistik om åldrande

Publicerad 2009-04-15 17:33:56 i Allmänt

I västvärlden ökar antalet äldre personer i samhället. År 2010 uppskattas andelen över 65 år vara 22,5% av befolkningen. Bland dem ökar åldersgruppen över 85 år mest. (SCB).
Bra att så många äldre överlever tycker man ju, men jag bara undrar: Vem kommer jobba inom äldrevården i framtiden? För ett tag sedan var det ett repotage i Smålandsnytt om att de är allt färre som vill jobba inom äldrevården...

Sol och vår

Publicerad 2009-04-13 15:27:51 i Allmänt

Nu är det sol och vår ute så mycket att man bara vill vara ledig och ha sommarlov
Nu kommer jag inte jobba förrän i maj så det blir som ett sommarlov för mig nu, fats mer i formen av ett kort vårlov...
Nu ska jag bara ut i solen och ha det lite bra innan jag ska ta bussen hem och inte ha det så kul hemma.
Där det aldrig är så kul för den delen. Men hade jag bott ensam i en egen lägenhet hade det varit jätteskoj att komma hem, för då vet man att man har allt för sig själv, man kan göra vad man vill utan att ta hänsyn till nån annan och man slipper att någon kommer och stör en i tid och otid....

Tidig dag.

Publicerad 2009-04-13 14:16:24 i Allmänt

Idag var det att börja jobba tidigt, men också att sluta lite tidigare än vanligt.
Började kl. 06 och slutade kl. 14., det är nog inte många som vill ha så tidiga morgornar. Men betänk att i sommar kommer jag börja kl. 05 vissa morgonar, det är ännu mindre som vill ha dom....
Men ska man ha ett jobb så ska man jobba dom tider man blir tilldelad!!
Det är skönt att ha slutat nu vid kl. 14 iallafall, men det är syndara att jag får vänta !h och 40 min på bussen bara för att det är helgdag (det är ju annandag påsk!). Men så är det, det får jag ta. Det gör mig inte så mycket...

Jobba tidigt

Publicerad 2009-04-12 21:28:14 i Allmänt

Imorgon ska jag upp jättetidigt: för då ska jag börja jobbe redan vid kl. 06.00. Fast jag jobbar bara 8 timmar så det är överkomligt. Nu ska vi hem, mormor och jag, från morsan så att jag kan gå och lägga mig för att sova så att jag får lite sömn....

 Och här kommer en lite "påskig" bild så här i slutet av påsken, för nu är den ju nästan helt slut...

En rolig grej

Publicerad 2009-04-12 20:44:28 i Allmänt

  Här under grillkvällen i fredags så fick min systerson banan.
Och självklart ville ju pappas hund Bamse också ha så han försöker ta från min systerson...

Lite nyhetsstatistik

Publicerad 2009-04-12 20:38:32 i Allmänt

*Enligt statistik från Förpacknings- och tidningsinsamlingen var invånarna Borgholms kommun bäst förra året på att källsortera med ca 145 kg per person. (Riksgenomsnittet var ca 80kg per person) (Ölandsbladet 9april 2009)
*1 av 5 svenskar har inget sparkapital alls
*26 miljoner e-fakturor skickades till privatpersoner förra året, en ökning med 44% (Östran 9 april 2009)
*Enligt en studie från Karolinska Institutet är risken att drabbas av åldersdemens mindre om man har en utåtriktad  och avspänd personlighet och livsstil. (KA nr 9 2009)

Lite smått och gott-fakta.
Fast det här med e-fakturor fattar jag inte riktigt kruxet med....

Påskhelgen!!

Publicerad 2009-04-12 09:41:20 i Allmänt

I förrgår var det ju "min" säsongspremiär för grillning iår.
Detta skedde med lillebror, storasystern och hennes familj, tre kusiner (med respektive), deras föräldrar  och min far.
Detta blev en trevlig kväll med lite krocketspel också.
Och igår var det påskmiddag med lite släktingar (som jag missade för jag jobbade...), framåt kvällen var det påhälsning hos min äldre bror och hans barn som campade med husvagn på Ekerum. Och jag bara säger det: då önskade jag mig en egen husvagn. För vad härligt skulle det inte vara att inte ha en sådan och campa med?? Rena ramma campingdrömmen att åka runt med en husvagn....

Ut och grilla!!

Publicerad 2009-04-10 11:38:02 i Allmänt

Idag ska jag med zyrran och hennes lilla familj (kille och ett barn) till min far och grilla.
Dit ska förmodligen tre kusiner från pappas håll med och det ska bli kul att träffa dom.
Idag är det ju också perfekt väder för vara ute och grilla: härligt, varmt och soligt!!!
Grilla har jag inte gjort på evigheter: jag tror inte att jag gjorde det förra sommaren så det är över ett år sen...

Tröttheten i mina ben

Publicerad 2009-04-09 16:23:33 i Allmänt

Idag var den andra dagen på jobbet  i år för min del.
Och idag kändes det verkligen att det var ett tag sen som jag jobbade här för sån trötthet jag hade i mina ben i slutet av arbetspasset så gjorde det ont i benen....
Men det är bättre med en inväjningsperiod nu för då är man redan "ingången" när högsäsongen börjar.

Första dagen på jobbet

Publicerad 2009-04-08 17:38:01 i Allmänt

Idag var det den första dagen för i år på jobbet. Det gick jätterbra.
Fast självklart så skulle jag blöta ner mig när jag städade toaletten på ett rum men det har torkat...
Fick en jobbardag till idag. Så det är är bra, för fler dagar ((jag slipper sitta hemma och ha rätt tråkigt)) så får jag mer i lönekuvertet. Men det kommer inte förräns i mitten av nästa månad så just nu måste jag låna busspengar av mormor.
((Varför ska all vara så bundet av pengar???))

Katterna och smitning!

Publicerad 2009-04-07 17:05:59 i Foto

Här är mina små älsklingar en dag när dom fick vara ute.
Dom tycker jättemycket om att vara ute och springa. Roligast är ju förstås när dom får smita ut själva utan att man ger dom tillåtelse...... av någon anledning är det jätteskoj att smita!

Kan knappt bärga mig till imorgon då jag ska jobba. Det är som om jag ska iväg på nåt jättestort och jättespännande, sådana är känslorna i min kropp just nu, fast det bara är jobb jag ska genomföra imorgon.
Men det ska bli skönt, för har man inte mycket att göra hemma så blir man trött och irriterad på det man har hemma, så mycket att man gör (nästan!) vad som helst för att komma hemifrån.....

Jobb

Publicerad 2009-04-07 16:17:55 i Allmänt

Nu idag har man äntligen fått veta från husfrun på Strand när man ska börja jobba.
Jag börjar jobba imorgon och jag blev faktiskt lite glad när hon ringde och ville att jag skulle det!!
Jag har två dagar den här veckan och förhoppningsvis så får jag fler dagar den här månaden...
Tredje året i rad på samma ställe och det bli tidigare för varje år som jag börjar där.
Men det ska bli skoj att få arbeta lite och komma hemifrån.
Som det är nu så sitter jag bara hemma eller är ute och cyklar eller går en runda....
Och det är inte skoj i längden för det blir bara lite långtråkigt.

Vårvädret!

Publicerad 2009-04-06 13:54:10 i Allmänt

Idag är det ett himla fint vårväder och det blåser knappt heller vilket gör så mycket skönare och härligare ute.
Bara väntar och längtar till det är så pass sommar och so och varmt ute att man kan bada ute i havet också, och dessutom sitta ute i trädgården eller ligga på stranden föra att sola och bara är och njuter av att det är sommar.
Sommaren kan inte komma nog foort, men den ska ju ta lite tid på sig för att komma.
Jag längtar tills jag får min kära mppe så att jag kan ta och köra ute med den på långturer och ta picknick.
Längtar till sommaren också för att då kan vara vara ute hur länge som helst i det sköna vädret utan att behöva ta på sig för att börjar bli kyligt, att man kan vara ute och grilla med kompisar och bara hänga och snacka skit....

Redan nu är det ju hur skönt som helst ute men det är inte riktigt så varmt ute än att man inte behöver ha med sig iallafall en tunnare jacka eller långarmad tröja.
Längtar faktiskt lite till att jag får börja på mitt sommarjobb, hur konstigt det än låter.

Förhållanden

Publicerad 2009-04-06 13:11:32 i Allmänt

Tittade igenom mi (fysiska) dagbok idag.(har en sån också!). Och då kom jag att läsa det jag skrev den 6 mars om att Linda Skugge några dagar tidigare hade skilt sig. Och det fick mig att fundera lite på förhållanden.
Varför känner en del så starkt för äktenskapet (och att det just ska vara mellan man och kvinna)???
Varför ska man gå och gifta sig och sen se det som ett äktenskap för resten av livet? Jag undrar lite över att de som har ett struligt och bråkigt äktenskap ändå fortsätter att hålla ihop och fortsätta vara gifta???
Och så finns det de par där den ena parten är otrogen men den andre partnen väljer att inte göra slut, utan att stanna kvar, att inte lämna den som var otrogen!?!
Skulle jag ha en partner och han var otrogen eller att vi bara bråkade och hade ett strligt förhållande skulle jag lämna honom med en gång, utan tvekan. Ok att man bråkar i ett förhållande, det är bara naturligt att man gör det nån gång ibland. Men ett sådant där man bara bråkar??
För jag tycker att man inte ska satsa på ett sådan förhållande,. För det är nästan 100% säkrt att det inte blir bättre senare.
Varför kommer det i de flesta fallen fram bortförklaringen "men jag älskar ju x"?? För det tycker jag bara är bullshit, för det är bara skitsnack att kärlek finns. Man kan bara gilla någon mer eller mindre.
Varför ska då folk envisas med att hålla ihop "för kärleks skull", när kärlek inte finns, det förstår jag inte... Varför envisas med att hålla ihop ett förhållande?? Det går inte alltid och då ska man bara lämna varandra. Så enkelt ar det!!!
Jag skulle definitivt lämna min kille om det var ett förhållande som jag tycker inte är värt att satsa på.

Jordgubbar

Publicerad 2009-04-04 17:11:08 i Allmänt

Idag har jag för första gången iår ätit jordgubbar.
Växthusodlade dock, så det är ju inte lika mycket smak i dom som om dom vore odlade utomhus i friland...

 så här såg en del av dom ut!

Tv:n- denna älskade manick

Publicerad 2009-04-04 16:36:33 i Allmänt

Igår började "Berg flyttar in" i tv4.
Jag måste säga det att det var faktiskt intressant att se på detta program.
Ska nog faktiskt följa denna programserie. Synd bara att jag inte såg det förra gången "Berg flyttar in" förra gången det gick, för så intressant det ändå var detta program.

Lite seriösa nyheter

Publicerad 2009-04-04 15:59:56 i Allmänt

I Ölandsbladet den31 mars rapporteras det om att regeringens "tysta diplomati" angående om att få den fängslade Dawit Isaak fri har varit fruktlös under de år han har varit fängslad.
Jag undrar varför?? *ironi* Regeringen har ju i princip inte gjort nåt för att få honom fri.
Kanske dags att börja nån gång, kan man tycka...

Och angående det här med glasbitar i kyckling: nu har det rapporterats om glasbitar i falukorv och pyttipanna också.
Det hela är sjukt, men att slänga så mycket kyckling (över 900 ton än så länge) är att gå till överdrift.
Men dom som har sjuk lust att lägga glasbitar i andras mat är ännu sjukare...

Och häromveckan rapporterades det också om att att ett antal chefer på ett företag i Frankrike hade tagits gisslan i en protest för att arbetarna var upprörda över chefernas bonusar. (Östran, 26 mars 2009)
Jag tycker att här i Sverige är vi alltför mesiga för att protestera. Vi borde med andra ord ut och protestera mera mot orättvisor eller för att visa vår sympati för dom som har det svårt...

Topp 5-listor

Publicerad 2009-04-04 14:24:35 i Allmänt

Topp 5: Resmål dit jag vill resa
1
Italien (i stort, gärna Rom igen)
2 Storbritannien
3 Venedig
4 Usa
5 Island

Topp 5: Favoritradioprogram
1
Morgon passet i P3
2 Godmorgon världen i P1
3 P1- morgon
4 Kropp och själ i P1
5 Plånboken i P1

Topp 5: Favoritfilmer
1
Flying Daggers
2 Fearless
3
I taket lyser stjärnorna
4 Hotell Splendide
5 Seven Swords

Lite nyheter i korthet

Publicerad 2009-04-04 13:27:16 i Allmänt

Lördagen den 28 mars lyssnade jag på reprisen av programmet "Stil" i P1 från dagen innan.
Ett av inslagen i detta program handlade om s.k "Personal Shoppers" (alltså en som man bokat tid hos och som går med dig i affären när du handlar under den tiden). Och jag bara säger det: det är en av de löjligaste grejer jag har hört talas om. Man kan faktiskt handla själv och jag tror man vet bäst själv vad man passar i.

I slutet av mars rapporterades det också om att det ska bli nya regler för säkrare kosmetika.
Och det tycker jag är en bra grej, för vem vet egentligen vad som döljer sig i smink???

Våren!

Publicerad 2009-04-01 17:25:11 i Allmänt

Nu tror jag att våren har kommit på riktigt för i år.
Sånt vårväder som det har varit dom senaste dagarna.....
Jag gillar det och jag längtar tills det blir ännu varmare och jag längtar till sommaren.

Idag är det första april och en oficiell skämtdag. Nåt som inte jag har tagit fasta på.
Det brukar jag typ aldrig. Varför är 1: april och 1: maj utsedda till oficiella dagar att skämta på??
Det förstår jag inte. Varför inte ta bort denna statusen på dessa dagar, för jag tycker bara att det är onödigt...

Idag har jag faktiskt suttit ute och solat för första gången iår!
Det var faktiskt rätt skönt!!!
Och det kommer fler dagar och fler möjligheter att göra det. Jätteskönt tycker jag!

Om

Min profilbild

Rödhåringen

En gó och glá snusmumrik som är lite som hon själv vill. En lite kaxig idiot som älskar musik men som inte tror på kärlek!! I min lilla blogg skriver jag om lite allt möjligt. Alla bilder och dikter är, om inget annat anges, tagna och skrivna av mig!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela