Rödhåringen

En gó och glá snusmumrik som är lite som hon själv vill. En lite kaxig idiot som älskar musik men som inte tror på kärlek!! I min lilla blogg skriver jag om lite allt möjligt. Mycket foto och några dikter ramlar in lite då och då.

Sammanfattning

Publicerad 2009-03-13 13:33:04 i Allmänt

Och så kommer här en sammanfattning över några olika konstiga och tänkvärda nyheter som har stått i olika medier den gångna månaden:
-13 av 21 landsting fortsätter att skuldsätta barn, enligt BO (BarnOmbudsmannen) som gjort en enkätundersökning.
Och detta även om de flesta anser att det är absurt at barnen och inte föräldrarna får stå för skulderna.
-Kristdemokraterna vill stimulera barnafödandet och har därför lagt förslaget: föd ett barn och få 10,000 kr.
-En rökare dog och änkan tilldömdes i skadestånd 8 miljoner dollar (ca 70 miljoner svenska kronor) från tobaksbolaget Philip Morris av en domstol i Florida.
-Det har funnits ett sexmuseum i Köpenhamn i 15 år som nu stängs pga svikande besöksunderlag.
-En kund som var missnöjd med sitt besök hos frisören gick tillbaks till frisörsalongen och bet en av frisörerna där.
-Lönegapet: en direktör i näringslivet tjänar i genomsnitt 51 ggr mer än vad en industriarbetare gör per år (år 2007) visar en undersökning gjord av LO.
- Och så fick SEB:s vd Annika Falkengren och övrig ledning en lönehöjning. Annika fick en löneökning med sisådär ca 1 miljon kronor. Men dom kallade det inte bonus för dom hade gjirt om hela systemet så det gick in under begreppet lönehöjning istället.
-30 procent av dom som är med i Facebook och andra sociala nätverk har fått jobb via dom.
- Så har då filmen blivit verklighet.
Filmen "The Terminal" med Tom Hanks har fått en verklig motsvarighet med en finsk kvinna i huvudrollen på en tysk flygplats. Där var hon ca 3 månader.
-En tennisspelare blev år 2005 avvisad från flygplanet då han hade packat ner sitt tennisrack i handbagaget. Kruxet var detta:regeln som säger ungefär "Att föra ombord ett basebollträ eller liknande är förbjudet" var varken publicerad eller offentligjord på något sätt.
(Källor: (tidningar) Metro, Ölandsbladet, Dagens Arbete, Östran)

Och så till en annan nyhet som är på tapeten just nu: Den kvinnliga barnläkaren som åtalats för dråp. När domen mot henne kommer blir det prejudicerande här i Sverige.
I Israel, Nederländerna, Belgien och Schweiz är det lagligt att ge aktiv dödshjälp.
Självklart ska vi alla ha rätten till vår egen död eftersom vi har rätten om att göra vad vi vill med våra egna liv.
Det hela med aktiv dödshjälp tål att tänkas på. Självklart vill man ju att det inte ska ske några misstag, men alla vill vi ju helst dö på på våra egna vis, och jag tycker att att i synnerhet de som redan är döende och som lider ska få lindring och hjälp till att dö om de så önskar.
Men jag förstår inte varför det är så jävla tabu att offentliggöra diskutionen och debatten om aktiv dödshjälp här i Sverige. Jag tycker att det självklart ska vara laglit med aktiv dödshjälp här i Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Rödhåringen

En gó och glá snusmumrik som är lite som hon själv vill. En lite kaxig idiot som älskar musik men som inte tror på kärlek!! I min lilla blogg skriver jag om lite allt möjligt. Alla bilder och dikter är, om inget annat anges, tagna och skrivna av mig!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela